Αγιασμός υδάτων σε Άσπρα Σπίτια, Κακοτάρι και Ορεινή

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στα Άσπρα Σπίτια, στο Κακοτάρι αλλά και στην Ορεινή εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της γιορτής των Θεοφανίων και του Αγιασμού των υδάτων.

Στη γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια, στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αηδόνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Άρης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Κρέζος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Άσπρων Σπιτιών κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Τρυπητής κ. Αθανάσιος Τζίβας και Πλουτοχωρίου κ. Μιχάλης Πυρλής, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιάννης Πατρόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά την τελετή ο κ. Γεωργιόπουλος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με φορείς και πολίτες για το νέο έτος.

Αντίστοιχα στο Κακοτάρι η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη θέση «Λοξοτό Γεφύρι», παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλη Αρβανίτη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Ρόης Αντωνοπούλου και Λύσανδρου Παναγόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ανδρέα Μπενέτση και Χάρη Σπηλιόπουλου, των Προέδρων των Κοινοτήτων Κακοταρίου κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, Αγίας Τριάδας κ. Γιάννη Σταθόπουλου και Αντρωνίου κ. Γιώργου Μπαντούνα, κ.α. του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοταρίου κ. Θεόδωρου Κυριακόπουλου, Αστυνομικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Νωρίτερα τελέστηκε Αγιασμός και στην παραδοσιακή Νεροτριβή της Κοινότητας Ορεινής, παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Αρβανίτη, του Προέδρου της Κοινότητας κ. Σπύρου Μιχαλόπουλου και κατοίκων της περιοχής, ενώ έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινότητας.

Των τελετών Αγιασμού ακολούθησαν μικρές δεξιώσεις με γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τους παρισταμένους, ενώ στο Κακοτάρι έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δ.Ε. Λασιώνος.

Άσπρα Σπίτια
Άσπρα Σπίτια
Άσπρα Σπίτια
Κακοτάρι
Κακοτάρι
Ορεινή
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest