Στο αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Μια σειρά από σημαντικές υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους δημότες, ιδίως εκείνους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρέχει το αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία δεν έχει μόνιμους υπαλλήλους και η λειτουργία της στηρίζεται από τους ΙΔΟΧ υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Μεταξύ των δράσεων που διεκπεραιώνει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, είναι και οι εξής:

 • Αναγνώριση δικαιώματος παροχής δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων
 • Βεβαιώσεις αστεγίας
 • Οικονομική ενίσχυση σε άπορους δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
 • Αιμοδοσία- δημιουργία στο Δήμο τράπεζας αίματος
 • Κοινωνική έρευνα
 • Υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ – δωρεάν διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ)
 • Υλοποίηση δράσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες του δήμου
 • Υλοποίηση προγράμματος για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων με δωρεάν επισιτιστικά αγαθά σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, προσφορά του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου
 • Υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων – δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ
 • Υλοποίηση προληπτικών ιατρικών εξετάσεων (π.χ τεστ παπ)
 • Οργάνωση νέας δομής που συστάθηκε λόγω της πανδημίας (covid -19) για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στους δημότες.

Αντίστοιχα, υπάρχει και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την εποπτεία του προέδρου της κ. Δημητρίου Κωσταριά και αφορά την παροχή κατ’ οίκον Κοινωνικής Φροντίδας σε ηλικιωμένους Δημότες.

Ανεκτίμητη προσφορά

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος κα Ρόη Αντωνοπούλου, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, η προσφορά του Τμήματος, ιδίως αυτή την περίοδο της πανδημίας, είναι τεράστια και ανεκτίμητη.

«Κάτω από τις περιοριστικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε, το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας διεκπεραιώνει μια σειρά από δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς τους δημότες μας εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», τονίζει η κα Αντωνοπούλου, προσθέτοντας: «Από την παροχή μιας απλής συμβουλευτικής υποστήριξης, μέχρι πιο σύνθετες και απαιτητικές δράσεις, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί μια δομή αναγκαία και αποτελεσματική, που λειτουργεί με υπευθυνότητα και υπερβάλλοντα ζήλο, προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους χρειάζονται αρωγή, ιδίως σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Με τη δομή αυτή ο πολίτης αισθάνεται ικανοποίηση και ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι κάποιοι στο Δήμο μας μεριμνούν για τις ανάγκες του».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest