-Συνάντηση Σ. Παπαηλίου- Π. Τριγάζη

Με την ιδιότητά του ως  πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών  και  Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) επισκέφτηκε το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο κ. Πάνος Τριγάζης συνοδευόμενος από μέλη του Κινήματος Ειρήνης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Σωτήρη Παπαηλιού.

Στόχος της επίσκεψης και συνάντησης ήταν να δηλωθεί η υποστήριξη του Διεθνούς Κινήματος Ειρήνης προς την Ολυμπιακή ιδέα και την κοιτίδα της, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Τριγάζη, παραμένει υποβαθμισμένη και με πολλά προβλήματα που οξύνθηκαν στη διάρκεια της φονικής πανδημίας. Ειδικότερα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του Κινήματος Ειρήνης τόνισε ότι «η κατάρρευση του τουρισμού τείνει να μετατρέψει την Αρχαία  Ολυμπία σε έρημη πόλη».

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος την τελευταία διετία μέσα σε δυσμενέστατες συνθήκες για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, αποβλέποντας ταυτόχρονα στην αναβάθμιση της περιοχής ως κοιτίδας  του  Ολυμπισμού και της Ειρήνης. Συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στο Κυπριακό και αντάλλαξαν απόψεις για πιθανές κοινές δράσεις του Δήμου και του Κινήματος Ειρήνης υπέρ της υπόθεσης της Κύπρου, με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα στην Αμμόχωστο, τα οποία «σηματοδοτούν ουσιαστικά μια νέα εισβολή και δημιουργούν  τετελεσμένα που τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια επίλυσης» όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest