Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο street pole vault event, Fly Olympia

Με πλήθος κόσμου και τους πρωταθλητές να επιδίδονται σε μεγάλες πτήσεις, ξεκίνησε το πρώτο μίτινγκ του Εμμανουήλ Καραλή, στη σύγχρονη υποδομή που είχε στηθεί έξω από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 19:00 με τον πήχη να βρίσκεται στο 5.25μ. Οι Ματιέ Κολέ από τη Γαλλία και ο Γιάννης Ρίζος στάθηκαν άτυχοι και έκαναν τρεις άκυρες προσπάθειες στο συγκεκριμένο ύψος, για να ολοκληρώσουν νωρίς την εμφάνισή τους.

Το 5.25μ υπερέβησαν οι Νέιρ Ρίτσαρντ (με την πρώτη του προσπάθεια), Πέτρος Χατζίου, Χάρι Κοπέλ, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι και Ρομπερτ Ρενέρ με τη δεύτερη και ο Άντριου Ίργουιν με την τρίτη. Έπειτα, ο πήχης ανέβηκε στα 5.45μ, ύψος το οποίο δεν κατάφερε να υπερβεί ο Αμερικανός Νέιτ Ρίτσαρντ αλλά και ο Έλληνας Πέτρος Χατζίου. Στο 5.45μ ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι Κέρτις Μάρσαλ, Εμαννουήλ Καραλής και Τιμπό Κολέ και όλοι τους υπερέβησαν το ύψος χωρίς δυσκολία.

Το 5.60μ κατάφεραν να το υπερβούν επτά (!) αθλητές. Ο Πολωνός Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι, που έφτασε την Κυριακή το μεσημέρι στην Ολυμπία μετά από αρκετή ταλαιπωρία, κατάφερε να το υπερβεί με την τρίτη του προσπάθεια και να κάνει νέο φετινό ρεκόρ (είχε 5.50μ). Το ίδιο ισχύει και για τον Σλοβένο Ρόμπερτ Ρενέρ που έκανε επίσης νέο φετινό ρεκόρ (είχε 5.45μ) ενώ και ο Άντριου Ίργουιν το πέρασε βελτιώνοντας επίσης το φετινό του ρεκόρ (είχε 5.45μ). Χάρι Κοπέλ (Βρετανία), Εμμανουήλ Καραλής, Τιμπό Κολέ (Γαλλία) και Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) το πέρασαν επίσης χωρίς πρόβλημα. Έπειτα, άφησαν το 5.65μ και ο πήχης ανέβηκε στο 5.70μ, πλην του Βοϊτσεχόφσκι που ήθελε να κρατήσει δυνάμεις για το 5.75μ.

Εκεί, δυστυχώς, οι Ρενέρ, Κοπέλ και Ίργουιν είχαν από τρεις άκυρες προσπάθειες. Ο Καραλής έκανε μία άκυρη και το άφησε για να προχωρήσει στο 5.75μ με δύο προσπάθειες. Κολέ και Μάρσαλ το πέρασαν με την πρώτη, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει το φετινό του ρεκόρ.

Στο 5.75μ, ο Πολωνός πρωταθλητής Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Με δύο άκυρες προσπάθειες, αλλά πολύ καλά άλματα, ολοκλήρωσε τον αγώνα του και ο Μανόλο ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση! Οι Κολέ και Μάρσαλ άφησαν το 5.75μ και πήγαν στο 5.80μ. Αμφότεροι έκαναν άκυρες προσπάθειες και έμειναν στο 5.70μ, για να πάρει τη νίκη ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ και να αφήσει δεύτερο τον νεαρό Γάλλο Τιμπό Κολέ.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές των αθλητών, μετά τη συνοδεία πυροτεχνημάτων και πολλών όμορφων χαμόγελων. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος παρέθεσε δείπνο στους αθλητές και στους συνοδούς τους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την όλη διοργάνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Αρχαία Ολυμπία προβάλλει πλέον ως ιδανικός τόπος μεγάλων αθλητικών events διεθνούς επιπέδου.

Το Fly Olympia ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου, στο ίδιο μέρος, με την αισιοδοξία πως θα γίνει θεσμός.

Η κατάταξη των αθλητών:

1. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5.70μ

2. Τιμπό Κολέ (Γαλλία) 5.70μ

3. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.60μ

4. Χάρι Κοπέλ (Βρετανία) 5.60μ

5. Άντριου Ίργουιν (ΗΠΑ) 5.60μ.

6. Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) 5.60μ

7. Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία) 5.60μ

8. Νέιτ Ρίτσαρντ (ΗΠΑ) 5.25μ

9. Πέτρος Χατζίου (Ελλάδα) 5.25μ

-Ματιέ Κολέ (Γαλλία) δεν κατέγραψε επίδοση

-Γιάννης Ρίζος (Ελλάδα) δεν κατέγραψε επίδοση

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest