Ο Υφ. Εξωτερικών Κων/νος Βλάσης θα εγκαινιάσει πρόγραμμα φιλοξενίας ομογενών

Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρίσκονται την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, για να παραστούν στην επίσημη έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοξενίας εφήβων από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας για Ελληνοπαίδες εξωτερικού και Φιλέλληνες ηλικίας 15-18 ετών «Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις ρίζες» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής στο Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερντέν και είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του τμήματος AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας. Της εκδήλωσης έχουν προηγηθεί συναντήσεις και συσκέψεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με εκπροσώπους της Κυβέρνησης αλλά και του τμήματος AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας, καθώς η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σύνδεση ομογενών και φίλων της Ελλάδας με τον τόπο που γέννησε τις ολυμπιακές αξίες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Α. Έναρξη εκδήλωσης – Ολυμπιακός Ύμνος (ερμηνεύει ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης)

Β. Δρώμενο Ιερειών

Γ. Χαιρετισμοί

-Χαιρετισμός Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, κ. Γερμανού

-Καλωσόρισμα Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου

-Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κων/νου Βλάση 

-Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη

-Χαιρετισμός – Σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Ακαδημία                     Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες» από τον Πρόεδρο του τμήματος ΑXEPA HJ 25 Αγ. Ανδρέας,  κ. Δημητρίου Μουτούση

-Χαιρετισμός Αντιπροέδρου ΕΑΠ, καθ. Ευσταθίου Ευσταθόπουλου

– Χαιρετισμός Γεν. Γραμμ. ΕΟΕ, κ. Εμμανουήλ Κολυμπάδη

-Χαιρετισμός Αντιπροέδρου ΑΗΕΡΑ HELLAS

Δ. Λήξη εκδήλωσης – σηματοδότηση έναρξης του προγράμματος.

Εθνικός Ύμνος (ερμηνεύει ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης)

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ενώ τον συντονισμό της θα έχει η κα Μαρία Αποστολοπούλου.

O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest