-Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε εξέλιξη

Σε καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου επιδίδεται η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας και παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται, το αποτέλεσμα πάντα είναι θετικό.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, οι φθορές και οι βλάβες σε αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης είναι συχνό φαινόμενο εξαιτίας της παλαιότητας των δικτύων και της καταπόνησης που έχουν δεχθεί εδώ και δεκαετίες. Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού αλλά και την περίοδο των πλημμυρών στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021. «Προσπαθούμε με λίγα μέσα και ελάχιστο προσωπικό να λύσουμε προβλήματα που τα περισσότερα έρχονται από πολύ παλιά», τόνισε ο κ. Μαρούντας, προσθέτοντας: «Ο προγραμματισμός Δήμου και ΔΕΥΑ για αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων μέσα από σημαντικές χρηματοδοτήσεις που πετύχαμε από διάφορα προγράμματα, θα απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να υλοποιηθεί. Μέχρι τότε, υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε καθημερινά, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να δώσουμε λύσεις».

Τα πιο συχνά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑ είναι αντικατάσταση καλωδίων αυτοματισμού, επισκευές αγωγών και δικτύων που για διάφορους λόγους παρουσιάζουν φθορές, επισκευή και τοποθέτηση κρουνών πυρόσβεσης, συνεχής καθαρισμός και επισκευή σχαρωτών ομβρίων, καθαρισμός και απολύμανση δεξαμενών αποθήκευσης νερού, εξυγίανση περιβάλλοντα χώρου όλων των εγκαταστάσεων καθώς και αποκατάσταση διαφόρων προβλημάτων παροχής ύδρευσης. «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και κάθε φορά που λύνουμε ένα πρόβλημα, όσο πολύπλοκο κι αν είναι, η ικανοποίησή μας είναι ένα συναίσθημα απερίγραπτο», κατέληξε ο κ. Μαρούντας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest