-Συνάντηση του Δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου με τον Έφηβο Βουλευτή Ηλείας Π. Στάμο

Συζήτηση για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του τόπου είχε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Έφηβο Βουλευτή Ηλείας κ. Παναγιώτη Στάμο (με καταγωγή από το Βασιλάκι).

Ο κ. Στάμος έθεσε στον κ. Γεωργιόπουλο την πρότασή του για δημιουργία μιας «Ηλειακής Πολιτιστικής Διαδρομής», με βασικό προορισμό την Ολυμπία, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία της Ηλείας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να καταστεί μοχλός ανάδειξης και των υπολοίπων αρχαιολογικών χωρών της Ηλείας, καθιστώντας το Νομό προορισμό για κάθε λάτρη του πολιτισμού. Στη συζήτηση σχολιάστηκε επίσης και η απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Νόμο μας, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν Ηλείο πολίτη.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης εξήγησε επακριβώς το περιεχόμενο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Αρχαιολογικό Πάρκο) που έχει δρομολογηθεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Στάμος παρατήρησε ότι η Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει ένα μέσο, αφενός για την άμβλυνση της ανεργίας, αφετέρου για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ζητήματα τα οποία αφορούν τη νέα γενιά, παρέχοντας στους νέους κίνητρα να παραμείνουν στον τόπο τους.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά καθώς μεγάλο μέρος των έργων που υλοποιούνται απευθύνονται στους νέους ανθρώπους του Δήμου: «Οι νέοι άνθρωποι όπως ο κ. Στάμος, με τις πρωτοποριακές ιδέες και τις τολμηρές προτάσεις τους, με την ενέργεια και τη ζωτικότητα που τους χαρακτηρίζει, μπορούν να φέρουν ανανέωση και φρεσκάδα στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ ιδέες και προτάσεις από τους νέους μας γιατί πάνω σ’ αυτές χτίζεται το μέλλον».

Ο κ. Στάμος ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο για τη συνομιλία, τονίζοντας ότι θα είναι στη διάθεσή του για οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστεί, δηλώνοντας: «Εκπροσωπώντας τη Νέα Γενιά θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη που προκύπτει για ύπαρξη Πολιτικών με όραμα για τον τόπο τους, οι οποίοι αποτελούν φορείς ιδεών εναρμονισμένων με τα σύγχρονα δεδομένα και αναντίρρητα, είναι δεκτικοί για διάλογο με τους νέους».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest