Την ικανοποίησή του για την ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος σε συνεργασία με το Υπουργείο είχε αναλάβει για το θέμα αυτό σχετικές πρωτοβουλίες, από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα της Ηλείας ότανστις 2 Απριλίου 2021, με επιστολή που υπέγραφαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πρότειναν ως ιδανική έδρα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών την Αρχαία Ολυμπία, πρόταση που ο Υφυπουργός έκανε αποδεκτή. Η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε τόσο μέσα από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις όσο και με συναντήσεις των κ.κ. Φαρμάκη και Γεωργιόπουλου με τον κ. Αυγενάκη, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των Βουλευτών Ηλείας της ΝΔ. Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τονίζει:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών θα έχει έδρα του και θα λειτουργεί στην Αρχαία Ολυμπία. Η Αρχαία Ολυμπία είναι πλέον και με το νόμο, μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η έδρα της σπουδαίας αυτής εκπαιδευτικής δομής. Αθλητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα θα επιμορφώνονται στην Αρχαία Ολυμπία μέσα από σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου που θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα προσφέρει όλες τις αναγκαίες υποδομές που απαιτούνται προκειμένου το Ινστιτούτο να ξεκινήσει γρήγορα τις εργασίες του. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη που αναγνώρισε τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ολυμπίας ως ιδανικής έδρας ενός τέτοιου Ινστιτούτου. Να τονίσω ότι ιστορικά, είναι η πρώτη δομή παιδείας που εγκαθίσταται στην Αρχαία Ολυμπία και αυτό δικαιώνει τις συντεταγμένες προσπάθειές μας και το σχέδιό μας, από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, να καταστεί η Ολυμπία πνευματική εστία και κέντρο παιδείας.

Συνεχίζουμε παράλληλα τις προσπάθειες με το Πανεπιστήμιο Πατρών να λειτουργήσουν και δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αρχαία Ολυμπία. Για το σκοπό αυτό το τελευταίο διάστημα έχουμε δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις μας με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την παραχώρηση του παλιού ξενοδοχείου ΑΠΟΛΛΩΝ στο Δήμο, θέμα το οποίο βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest