Στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουνίου η πρώτη ημερίδα για το πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠPlus από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συμμετοχή των δεκαεπτά Δήμων όλης της χώρας.

Η ημερίδα θα γίνει στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12:30 το μεσημέρι, παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας επελέγη ως ένας από τους πρώτους της χώρας για την συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Θέλοντας να κάνουμε τον Δήμο μας πρωτοπόρο στην καινοτομία, λειτουργικό και αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση του πολίτη, αναλάβαμε έγκαιρα πρωτοβουλίες και μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάξαμε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε δύο πιλοτικά προγράμματα, το My Kep Live και το ΚΕΠPlus» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας:

«Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας στα πιλοτικά αυτά προγράμματα. Είναι δε χαρά μας που η ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι η πρώτη θεσμική εκδήλωση ευρείας συμμετοχής στην Ηλεία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και αυτό έχει τη σημασία του για την επάνοδο στην κανονικότητα που όλοι προσδοκούμε».

Σύγχρονες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ενδυνάμωσης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών τους, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος ΚΕΠPlus. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διερεύνησης κάθε δυνατού  πεδίου αξιοποίησης των ΚΕΠ για την επιτάχυνση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και τη στήριξη του επιχειρείν συνολικά. 

Σκοπός του προγράμματος ΚΕΠPlus είναι η καλύτερη κατανόηση των αναγκών των επιχειρήσεων ως προς τις υπηρεσίες και την πληροφόρηση που επιθυμούν να παρέχονται από τα ΚΕΠ, έτσι ώστε το δίκτυο να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης σε δεκαεπτά πόλεις ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών,  επιμελητηρίων και επιχειρηματικών συνδέσμων, ακαδημαϊκών, αλλά και εκπροσώπων του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Μέσω του διαλόγου, στόχος είναι η διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας αναφορικά με τη διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, ο εντοπισμός πιθανών εμποδίων αλλά και ειδικών εργαλείων που μπορούν να διευκολύνουν την τοπική ανάπτυξη. Για τον ίδιο σκοπό, θα διεξαχθεί επιπλέον ατομική έρευνα σε πάνω από πενήντα νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι πόλεις που έχουν ενταχθεί μαζί με την Αρχαία Ολυμπία στο πρόγραμμα είναι οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαρνές, Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Ηλιούπολη.

Πέρα από τις δημοτικές αρχές των παραπάνω πόλεων και τα τοπικά επιμελητήρια, στην πρωτοβουλία έχουν επίσης ανταποκριθεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, το MIT Enterprise Forum Greece καθώς και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest