Διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι επιθυμούν αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων, με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει δημιούργησε η ΚΕΔΕ.

Ο σύνδεσμος της πλατφόρμας αυτής είναι https://forms.gle/bsFRFgZWN5nDVrLv6. Σε μήνυμά του προς τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα μας, οι μηχανισμοί του Κράτους και η Αυτοδιοίκηση, είναι αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη στη διαχείρισή της κατάσταση, εξαιτίας της εκδήλωσης δεκάδων δασικών πυρκαγιών που κατακαίνε πολλές περιοχές σε όλη την Επικράτεια, με αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών συμπολιτών μας, κρίσιμων υποδομών, αλλά και την απώλεια χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, χωρίς όμως ευτυχώς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, πολλοί Δήμοι και συνάδελφοί μας Δήμαρχοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ελλείψεις και να δώσουν λύσεις σε σύνθετα και μεγάλης έντασης προβλήματα που έχουν προκύψει, εξαιτίας των καταστροφικών γεγονότων. Στο δύσκολο αγώνα που δίνουν, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλευρό τους. Άμεσα, Έμπρακτα, Αποφασιστικά. Ώστε κανένας Δήμος και κανένας πολίτης να μην αισθανθούν μόνοι στη μεγάλη δοκιμασία που περνούν.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από την πρώτη στιγμή έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και καταγράφει τις άμεσες ανάγκες τους. Γιατί για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε αποτελεσματικά, είναι προϋπόθεση να γνωρίζουμε τι χρειάζονται. Παράλληλα, θέτουμε σε λειτουργία πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών αυτών, με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest