Ζητήματα σχετικά με τη χάραξη του δρόμου «Ολυμπία – θάλασσα» εξετάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Διευθυντής Οδικών Υποδομών του ΥΠΟΜΕ κ. Γιάννης Κανελλόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Φλέσσα τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα διασφαλίσουν τη βέλτιστη χάραξη του σημαντικού αυτού δρόμου. Ο κ. Κανελλόπουλος ενημέρωσε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής για την πρόθεση του Υπουργείου να επισπεύσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και ωρίμανσης της μελέτης του έργου και ζήτησε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ δεσμεύθηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα ενδεχόμενης εναλλακτικής χάραξης ,σύμφωνα με παλαιότερη προμελέτη της πρώην Νομαρχίας Ηλείας. Το κλιμάκιο είχε ανάλογη συνεργασία και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τον οδικό άξονα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και εκείθεν με τη θάλασσα είναι ένα από τα έργα άμεσης προτεραιότητας για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο ο σημερινός Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με την προηγούμενη ιδιότητά του ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, το έβγαλε από το πλαίσιο μιας απλής διεκδίκησης και δρομολόγησε την ανάθεση σχετικής προμελέτης, ενώ σε δεύτερο στάδιο, πέτυχε με παρεμβάσεις του να χαρακτηριστεί έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί και θα υλοποιηθεί σ’ όλα του τα στάδια από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο, αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο που για δεκαετίες αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Επειδή η πρόσβαση στη θάλασσα αποτελεί κρίσιμο κριτήριο για πολυήμερα τουριστικά προγράμματα, όταν το έργο υλοποιηθεί, θα συμβάλει στην παράταση παραμονής των τουριστών στην περιοχή, για περισσότερες από μια – δύο ημέρες που συνήθως διαρκεί μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να διεκδικεί την ωρίμανση του έργου καθώς επίσης τη χρηματοδότηση και υλοποίησή του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest