Η Ολυμπία έχει δικαίωμα στον τουριστικό ορίζοντα της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας ανακάμπτει στον τουριστικό τομέα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας από την Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και προέδρευσε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

Ο κ. Κόνσολας συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργιόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πρόσκληση, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του για το σημαντικό αυτό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου ως πολίτης της χώρας αλλά και ως κοσμοπολίτης σ’ αυτή την παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού και αξιών» τόνισε ο κ. Κόνσολας, προσθέτοντας: «Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου, ήρθα να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου σ’ αυτό τον τόπο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει παρόν αλλά και μέλλον. Αυτή η παρακαταθήκη των αρχαίων προγόνων, μας δίνει ενέργεια για να προχωρήσουμε όλοι μπροστά».

Χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολη τη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι «μπορέσαμε αυτή την περίοδο να ανατάξουμε τις αξίες μας, να θυμηθούμε τον άνθρωπο, να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε. Η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι η Ολυμπία έχει δικαίωμα στον τουριστικό ορίζοντα της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Στο Υπουργείο, άλλωστε, έχουμε συζητήσει αρκετά για αυτή την επίσκεψη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κόνσολας τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ελληνικός τουρισμός περνάει τη μεγαλύτερη κρίση και η κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο γινόταν για να στηρίξει πρώτα τους εργαζόμενους και κατόπιν τις επιχειρήσεις: «Δώσαμε πόρους από τον δικό μας προϋπολογισμό αλλά και από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη των εργαζομένων, του επαγγελματία και των επιχειρήσεων του τουρισμού. Όλοι μαζί καταφέραμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα είναι από τις ασφαλέστερες στον πλανήτη και η Ελλάδα είναι πρώτη παγκόσμια επιλογή και προορισμός μεταξύ 12 χωρών με που αποτελούν τουριστική αγορά. Ξεκινάμε από μηδενική βάση και όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είναι πολύ σημαντικό μέσα σ’ αυτή την κρίση να πάρουμε ένα μεγάλο κομμάτι από μια μικρή πίτα».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει υποστεί τεράστια ζημιά εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς η τουριστική κίνηση ξεκινά από Φεβρουάριο – Μάρτιο, νωρίτερα από άλλες περιοχές παραθεριστικού τουρισμού και το γεγονός ότι η κρουαζιέρα, που αποτελεί το 50% των τουριστικών ροών, είναι «νεκρή», φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος. Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Τον κ. Κόνσολα συνόδευαν στην Αρχαία Ολυμπία ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας ο οποίος μάλιστα κατάγεται από το Κούμανι, ο αντιπρόεδρος του ΕΑΠ κ. Κων/νος Καραμάνης και ο διοικητικός διευθυντής του ΕΑΠ κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest