Στον πανέμορφο προαύλιο χώρο του παλιού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 το 5ο χορωδιακό φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, που διοργάνωσε η Μικτή Χορωδία Πύργου με συνδιοργανωτές τον τομέα πολιτισμού της Π.Ε. Ηλείας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Ε.Φ.Α. Ηλείας.

Στον ιερό χώρο των Ολυμπιακών αγώνων, απέναντι από τον Κρόνιο λόφο, η Μικτή Χορωδία Πύργου, η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Αιγές», η χορωδία Ζακύνθου «η Φανερωμένη» και η χορωδία και μαντολινάτα του Ωδείου Ναούσης, μετέφεραν το κοινό σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Κοροβέσης Νικόλαος, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση σαν συνδιοργανωτής, μαζί με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού και Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας κ. Δημήτρη Κωσταριά. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο Ηλείος συνθέτης κ. Ηλίας Ανδριόπουλος και ο γραμματέας της στέγης χορωδιών κ. Γιώργος Γεωργόπουλος.

Η πρόεδρος της Μικτής χορωδίας Πύργου κ. Ιωάννα Τζουανοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Κοροβέση τον κ. Γεωργιόπουλο, τον κ. Κωσταριά, την κυρία Ερωφίλη Κόλλια (διευθύντρια Ε.Φ.Α. Ηλείας) και τον αρχαιολόγο Χρήστο Λιάγκουρα για την πολύτιμη συμβολή τους στην συνδιοργάνωση αυτού του χορωδιακού φεστιβάλ.

Στη συνέχεια διάβασε ένα μικρό σημείωμα του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, Θοδωρή Παναγόπουλου, για την ενέργεια του χώρου της Ολυμπίας, που μπορεί να 
συνταράξει πνεύμα και σώμα και κάλεσε το κοινό να συμμετέχει σε αυτή την ανείπωτη αίσθηση.
Τις χορωδίες παρουσίασε ο Κώστας Λεμπέσης μέλος της Μικτής Χορωδίας Πύργου, η οποία και άνοιξε το πρόγραμμα.

Ακολούθησε η χορωδία Βεργίνας «Αιγές» με πρώτο τραγούδι τον ολυμπιακό ύμνο υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Ελένης Αναγνώστου. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, αφού το κοινό σηκώθηκε όρθιο με την παρότρυνση της μαέστρου και δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Την τιμητική πλακέτα στην χορωδία της Βεργίνας παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Κοροβέσης και η πρόεδρος της χορωδίας κ. Ευδοξία Μανωλοπούλου έδωσε στην Μικτή Χορωδία Πύργου τιμητική πλακέτα με το αστέρι της Βεργίνας.

Ακολούθησε η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σταμάτη Φιλιακού.

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος και αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στην προσφορά του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. Ο πρόεδρος κ. Διονύσης Νικολόπουλος πρόσφερε τα τιμητικά δώρα στην Μικτή Χορωδία Πύργου.

Το πρόγραμμα έκλεισε η μαντολινάτα και χορωδία Ναούσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Παρόλα. Τα τιμητικά δώρα παρέδωσε στην Μικτή Χορωδία Πύργου ο πρόεδρος Κώστας Λούκας.

Την τιμητική πλακέτα στην χορωδία παρέδωσε ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλες τις χορωδίες για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ και τα τραγούδια που του αφιέρωσαν. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, αφού χορωδίες και κοινό ενώθηκαν σε έναν χώρο, που επιβάλλει ηρεμία και δέος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest