-Έρχονται να συμμετάσχουν καταξιωμένοι αθλητές

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το Olympic Day Run που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός έχει την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με τους πολίτες και τους αθλητές της Ηλείας που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, θα συμμετέχουν και καταξιωμένοι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκεςκαι πρωταθλητές, ανάμεσα στους οποίους και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος.

Το Olympic Day Run περιλαμβάνει δύο διαφορετικούς αγώνες, που είναι:

  • Αγώνας Δρόμου 4.000 m. (ώρα εκκίνησης: 11:00π.μ.). Αφετηρία έμπροσθεν του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη, με κατεύθυνση νοτιοδυτικά και παράλληλα του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ολυμπίας, στροφή αριστερά προς την κοίτη του Αλφειού ποταμού, διαδρομή περιμετρικά του Αρχαιολογικού Χώρου και του Σταδίου, με έξοδο στο ύψος των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, πορεία αριστερά στην επαρχιακή οδό με κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς και Δυναμικού Βαδίσματος 1.500 m. Ώρα Εκκίνησης: 12:15 π.μ. Αφετηρία έμπροσθεν του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας επί της οδού Πραξιτέλη Κονδύλη με κατεύθυνση νοτιοανατολικά προς τον Αρχαιολογικό Χώρο, αναστροφή στο ύψος του Αρχαίου Σταδίου επί της επαρχιακής οδού και με αντίστροφη κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία και τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα αυτό θα αποδοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή σε επίσημο Φορέα Προστασίας Παιδιών.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 4χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12o έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα 1.5χλμ, μπορούν να συμμετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

«Ο αγώνας διοργανώνεται με την ευκαιρία εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς, προσθέτοντας: «Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η διοργάνωση και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιας ή και διεθνούς εμβέλειας στην Αρχαία Ολυμπία, γιατί πρόκειται για πρωτοβουλίες που προσθέτουν στον τόπο μας, αναδεικνύουν τις ολυμπιακές αξίες και συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ: http://olympicdayrun.gr 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest