Σε μια δύσκολη εποχή που η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο καθίσταται περισσότερο από αναγκαία, η πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για μιαν ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε από επιτυχία.

Συγκεκριμένα, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, δια της παρουσίας της διευθύντριας, κας Κωνσταντίνας Πανέτα, η οποία συνοδευόταν και από δύο νοσοκομειακούς ιατρούς. Από τις 9:30 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, δεκάδες δημότες προσήλθαν στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας από όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 15 μονάδες αίματος, ποσότητα που κρίνεται ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που δεν ευνοούν ιδιαίτερα τέτοιες δραστηριότητες.

Την ευθύνη της όλης διαδικασίας, από πλευράς Δήμου, είχε το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα  2014-2020». Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία παραβρέθηκε στη διαδικασία της αιμοδοσίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της, τονίζοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Νοσοκομείο Πύργου και τη διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, την κα Πανέτα, για την άψογη συνεργασία που είχαμε στην αιμοδοσία. Ευχαριστώ επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, το Νηπιαγωγείο μας και όλους τους συνδημότες μας που προσήλθαν στην αιμοδοσία, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι πάνω από οποιονδήποτε φόβο ή επιφυλακτικότητα υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας. Όλες αυτές οι προσπάθειες δεν θα μπορούσαν να καρποφορήσουν αν οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μας δεν υπερέβαιναν εαυτόν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ως Δήμος, πέραν των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των δημοτών μας προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών για τον covid-19 (τήρηση αποστάσεων, εξοπλισμός ατομικής προστασίας, αποστείρωση κ.λ.π).  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest