Με συγκίνηση και περηφάνια αποχαιρέτησε η χώρα μας την Ολυμπιακή Φλόγα

Στην φαντασμαγορική Τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας βρέθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Ο Δήμαρχος είχε σειρά σημαντικών επαφών με -μεταξύ άλλων- την Πρέσβη της Γαλλίας, Λοράνς Άουερ, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας, Γιάννη Βρούτση, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά από 11 ημέρες παραμονής της στην Ελλάδα, συνεχίζει το ταξίδι της προς την διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλία και με τελικό προορισμό της το Παρίσι!

Την Ολυμπιακή Φλόγα έφερε στο Καλλιμάρμαρο η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Στο τέλος της τελετής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε την Φλόγα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ.

Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης ξεκίνησε στις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας. Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια, με την συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ, τραγούδησε τους Εθνικούς Ύμνους τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας, ενώ ακούστηκε και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος. Σημειώνεται πως τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Χορωδίας να  έχει αναλάβει η Μαρίνα Σάττι και τη Μουσική Διεύθυνση ο Μιχάλης Οικονόμου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest