-Ζωντανές συνδέσεις από αρχαιολογικό χώρο και Μνημείο Κουμπερτέν
-Χιλιάδες μαθητές συντονίστηκαν με το λίκνο του Ολυμπισμού

Με διαδικτυακή ζωντανή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας ξεκίνησε η Ολυμπιακή Εβδομάδα για τα σχολεία όλης της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου, ο αρχαιολόγος της Ζ΄ ΕΠΚΑ κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος άνοιξε το webinar στην ψηφιακή πλατφόρμα «zoom», ξεναγώντας σε ζωντανή σύνδεση χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων απ’ όλη τη χώρα, παρέχοντάς τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μνημεία της Άλτης.

Ακολούθως η Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του γραφείου ΕΘΝ.Ο.Α. Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, συνδέθηκε ζωντανά με το webinar από τον χώρο του μνημείου Πιερ ντε Κουμπερτέν, μιλώντας στους μαθητές για τον αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και το συναισθηματικό του δέσιμο με την Ολυμπία, όπου εναποτέθηκε η καρδιά του στο μνημείο, ως τελευταία του επιθυμία. Την ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία συντόνισε η κα Ντενίζ Παναγοπούλου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ.

Αντίστοιχες ζωντανές συνδέσεις με την Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη 2 Ιουνίου, για μαθητές γυμνασίων που θα συνδεθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα. Η ΕΘΝΟΑ επέλεξε τιμητικά και συμβολικά την Ολυμπία για την έναρξη της Ολυμπιακής Εβδομάδας, θέλοντας να εμπνεύσει τους μαθητές με την ιστορική αφετηρία των ολυμπιακών αξιών.

Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριων στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον.

Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους μαθητές/τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού. Επίσης, να φέρει σε επαφή τους μαθητές με αθλήματα όπως ενόργανη γυμναστική, ιστιοπλοΐα, ξιφασκία, καλαθοσφαίριση, κολύμβηση, ρυθμική γυμναστική, χάντμπολ, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom με διακεκριμένους Έλληνες αθλητές και Ολυμπιονίκες, όπως οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Σοφία Μπεκατώρου, Τασούλα Κελεσίδου, Βασιλική Μιλλούση, Βίκτωρ Μήτρου, κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest