Με ιδιαίτερη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης δημοτών στέφθηκε η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στον την Τρίτη το πρωί στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στο Λάλα, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο και με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Λάλα από τις 9:30 έως τις 14:00 και σύμφωνα με πληροφορίες αιμοδότησαν πάνω από είκοσι εθελοντές. Σημαντική υπήρξε η συμβολή του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος», ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην αιμοδοσία από τον πρόεδρό του κ. Άγγελο Καραμέρο και μέλη του Δ.Σ. Υπεύθυνη από την πλευρά του συλλόγου ήταν η κα Αγγελική Κωστοπούλου, η οποία έχει ασχοληθεί ξανά με ιδιαίτερο ζήλο με αντίστοιχες αιμοδοσίες.

Στην οργάνωση της αιμοδοσίας αλλά και στην κινητοποίηση των δημοτών συνέβαλε ο κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος (αντιδήμαρχος) Δημοτικής Ενότητας Φολόης, ενώ το «παρών» έδωσαν και στελέχη της Δημοτικής Αρχής Αρχαίας Ολυμπίας, μεταξύ των οποίων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κοινωνικής φροντίδας, κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της αιμοδοσίας της Δευτέρας 6 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και σε άλλες δράσεις του τμήματος που προΐσταται. Παρών επίσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάλα κ. Νικόλαος Νικολακόπουλος.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο νομό μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου – Covid 19 και της δυσκολίας πρόσβασης των πολιτών στις δομές υγείας.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου, από τις 9:30 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς την π. Δευτέρα υπήρξαν αρκετοί δημότες που δεν πρόλαβαν να αιμοδοτήσουν. Μόνο ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον της κοινωνικής αλληλεγγύης μπορεί να σημαίνει αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου να προσφέρει αίμα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest