Το 4ο Λύκειο Πύργου υποδέχτηκε τους καθηγητές των τριών Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο Erasmus+  που έχει θέμα “Art Olympics 2020-23”. Οι αποστολές των εταίρων από την Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου και παρέμειναν για 4 μέρες στην Ηλεία.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας φιλοξένησε τους εταίρους του Erasmus+ κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ηλεία. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ρόη Αντωνοπούλου δέχτηκαν τα μέλη του Erasmus+  στο Δημαρχείο, ενώ μετά την ξενάγησή τους στον Αρχαιολογικό χώρο και στα Μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας τους παρατέθηκε γεύμα.

Η έναρξη του προγράμματος ξεκίνησε από την Ελλάδα. Οι εταίροι-καθηγητές των Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν στο 4ο Λύκειο Πύργου συζήτησαν και σχεδίασαν τις δράσεις και την κινητικότητα των μελών τους για την τρέχουσα σχολική περίοδο, καθώς η έναρξη του προγράμματος καθυστέρηση ένα χρόνο λόγω της πανδημίας. Παράλληλα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός του λογότυπου για το θέμα “Art Olympics 2020-23” στον οποίο, από όλες τις χώρες που συμμετείχαν με τα έργα των μαθητών τους, κέρδισε το λογότυπο του μαθητή Αναστασίου Γαλανόπουλου,  από την ομάδα Erasmus+ του 4ου Λυκείου.

Η ομάδα του Erasmus+ του 4ου Λυκείου αποτελούμενη από τους: Καραντζά Νικολέττα (Υπεύθυνη του προγράμματος), Γαλανόπουλο Γιάννη, Καράγιωργα Βασιλική, Ταυλόπουλο Αριστείδη (Διευθυντή του 4ου Λυκείου Πύργου) επιμελήθηκαν την φιλοξενία των εταίρων και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις προγραμματισμένες δράσεις  τους παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι Ευρωπαίοι εταίροι απόλαυσαν την Ελληνική φιλοξενία και δεν πτοήθηκαν από την κακοκαιρία στην περιήγησή τους στα αξιοθέατα του Πύργου και της Ηλείας ευρύτερα. Ανανέωσαν τη επικοινωνία των μελών τους με συνοδεία μαθητών αυτή την φορά για την Άνοιξη του 2022 στην Πορτογαλία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest