Για τη διασφάλιση άριστης ποιότητας στο νερό του δικτύου ύδρευσης, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αρχαίας Ολυμπίας, σε τακτική βάση, παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου.

Πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ποιότητας νερού στις 14 Κοινότητες που υδρεύονται από το δίκτυο του Ερυμάνθου. Πρόκειται για τις Κοινότητες Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαίας Πίσας, Άσπρων Σπιτιών, Βασιλακίου, Κάμενας, Κλαδέου, Κοσκινά, Λιναριάς, Λούβρου, Μάγειρα, Πελοπίου, Πλατάνου, Πουρναρίου, Στρεφίου, και Φλόκα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Νίκος Μαρούντας, τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε πιστοποιημένο χημείο έδειξαν ότι το νερό από το δίκτυο Ερυμάνθου και στις 14 προαναφερόμενες Κοινότητες είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατάλληλο για κατανάλωση.

Χλωρίωση δεξαμενών Λαμπείας

Επίσης, στην προληπτική χλωρίωση και των εννέα συνολικά δεξαμενών από τις οποίες υδρεύεται η Κοινότητα Λαμπείας, προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Νίκος Μαρούντας, η χλωρίωση στις συγκεκριμένες δεξαμενές γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου οι κάτοικοι να κάνουν χρήση του νερού με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Στόχος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας είναι να υπάρχει επάρκεια και ποιότητα νερού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου και προς τούτο καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες καθημερινά από την υπηρεσία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest