-Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα αιτήματά τους

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας στην αντίστοιχη προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργαζομένων του προγράμματος με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Βασίλη Αρβανίτη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την υπ΄αριθμ. 1548/2022 απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, μια απόφαση “βόμβα”, που ακυρώνει εν μέρει το διαγωνισμό, ήτοι την 4Κ/2020/13.05.2020 Προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και καταργεί τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε:

«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” για πολλά χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προσπαθώντας να στηρίξουν ευάλωτους πολίτες του Δήμου μας. Οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις τους ανανεώνονται διαδοχικά ενώ θα έπρεπε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις αναλογούν σε παρεχόμενες υπηρεσίες είκοσι συναπτών ετών! Εμείς ως Δημοτική Αρχή αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό έργο του Δήμου μας και προσυπογράφουμε το αίτημά τους να μοριοδοτηθούν για την ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει ασκώντας τα καθήκοντά τους.

Θα ήταν τραγικό, εν μέσω της πανδημίας αλλά και των δύσκολων συνθηκών που έχουν ενσκήψει στην κοινωνία λόγω της ενεργειακής κρίσης και των οικονομικών δυσχερειών που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά, να χάσουν αυτοί οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους, αντί να επιβραβευτούν για τα όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα. Θα κάνουμε ό,τι παρεμβάσεις απαιτούνται προκειμένου οι εργαζόμενοι αυτοί να δικαιωθούν».

Όπως τόνισε από την πλευρά της η κα Αντωνοπούλου: «Τυχόν απόλυσή των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα τους δημιουργήσει αληθές πρόβλημα επιβίωσης, αφού οι εν λόγω συμβάσεις εργασίας τους με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας συνιστούν τη μοναδική πηγή βιοπορισμού τους. Η θέση εργασίας τους είναι απολύτως επισφαλής και συνεπώς το εν γένει εργασιακό και βιοποριστικό τους μέλλον τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας του απροστάτευτου χαρακτήρα αυτών. Καθ’ όλα αυτά τα 20 έτη – για τους περισσότερους εργαζόμενους, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες ήδη από το μακρινό 2002- εργάζονται υπό καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας, αναγκαζόμενοι να ανέχονται πλείστες παραβιάσεις στοιχειωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία θα ήταν κατ’ ελάχιστον διασφαλισμένα εφόσον η εργασιακή τους σχέση είχε χαρακτηριστεί εξαρχής από το Κράτος κατά την αληθή φύση της, δηλαδή ως σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ωφελούμενων στο Δήμο μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest