-Συνεχής ο προγραμματισμός rapidtestαπό τον Δήμο

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, σε μια ακόμη πύλη εισόδου του Δήμου θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και αίτημά του προς τον οργανισμό.

Το rapid test θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος καλύπτοντας όχι μόνο τους κατοίκους της εν λόγω Κοινότητας αλλά και όσους δημότες των όμορων Κοινοτήτων επιθυμούν, καθώς και διερχόμενους πολίτες. Η εξέταση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας. Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν στείλει για τη μετακίνησή τους μήνυμα στο 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1, να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εντάσσεται στην προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς η διαδικασία των γρήγορων τεστ αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο διάγνωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι στον αντίστοιχο έλεγχο που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Κοινότητα Αστρά πραγματοποιήθηκαν 35 τεστ, όλα αρνητικά. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, προγραμματίζονται αντίστοιχοι έλεγχοι και σε άλλες κομβικές Κοινότητες ώστε να καλυφθεί όλος ο Δήμος, όπως στο προηγούμενο πρόγραμμα. Μέχρι τώρα, από τα εκατοντάδες τεστ που πραγματοποιήθηκαν με το πρόγραμμα ελέγχων που κάλυψε όλες τις περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κανένα δεν ήταν θετικό. Τα τρία (3) θετικά κρούσματα που γνωστοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφορούν κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι δεν προσήλθαν στους ελέγχους που διεξήγαγαν Δήμος και ΕΟΔΥ αλλά διαγνώστηκαν μέσα από άλλη διαδικασία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest