Στην αντικατάσταση του παλιού τμήματος του δικτύου ύδρευσης στην είσοδο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησε η ΔΕΥΑ, ταυτόχρονα με τη υλοποίηση των έργων διαμόρφωσης της νέας εισόδου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, κατά τις εργασίες εκσκαφών για την κατασκευή των νέων πεζοδρομίων, αντικαταστάθηκαν από τη ΔΕΥΑ οι παλιές σωληνώσεις μεταφοράς νερού αριστερά και δεξιά του δρόμου, οι οποίες ήταν κατασκευασμένες από αμίαντο και σίδηρο, με νέες σωληνώσεις σύγχρονων προδιαγραφών και υψηλής αντοχής, συνολικού μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Νίκος Μαρούντας, αναφερόμενος στο έργο, τόνισε:

«Επωφεληθήκαμε των έργων κατασκευής της νέας εισόδου για να αντικαταστήσουμε τα παλιά δίκτυα ύδρευσης με νέες πιστοποιημένες σωληνώσεις, ώστε να μην χρειαστεί για πολλά χρόνια κάποια άλλη παρέμβαση στην περιοχή. Διαθέσαμε τρεις τεχνίτες της ΔΕΥΑ καθ’ όλη την εξέλιξη του έργου, το οποίο εξελίσσεται σταδιακά για ενάμιση περίπου χρόνο. Με το νέο δίκτυο θα αποφευχθούν φαινόμενα βλαβών, διαρροών και επιδιορθώσεων που συνήθως εμφανίζονται σε παλαιά δίκτυα. Ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η ποιότητα του νερού και η ομαλή ροή του σε επαρκή ποσότητα προς τους καταναλωτές».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest