Με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η έδρα του Δήμου, όπου το πρωί εψάλη η Δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου κα Ιωάννα Καλού. Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην προτομή του πεσόντος στην Αλβανία ταγματάρχη Πραξιτέλη Κονδύλη.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Μαντά, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νίκο Αργυρόπουλο, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Ηλία Δουζένη, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου, από αθλητές του «Ολυμπιονίκη» και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία εκατοντάδων δημοτών και επισκεπτών. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Κωσταριάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Αηδόνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Στη Δ.Ε. Φολόης (Λάλα) τον Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος  κα Ρόη Αντωνοπούλου, που κατέθεσε και στεφάνι, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λάλα «Γεωργάκης Πλαπούτας» κ. Κωνσταντίνος Σορβανής. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νικολακόπουλος, ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος εκ μέρους του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος, πρόεδροι των γύρω Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Στη Δ.Ε. Λασιώνος (Πανόπουλο) το «παρών» έδωσαν στις εκδηλώσεις ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος που κατέθεσε και στεφάνι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Κατσαντώνης, ενώ εκφωνήθηκε πανηγυρικός από την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πανόπουλου, κα Κωνσταντίνα Τσιλιβίτα. Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Κοινωνικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων κ. Δημήτρης Μπαντούνας και τα σχολεία της Δ.Ε. που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Τέλος στη Δ.Ε. Λαμπείας (Δίβρη) τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, ενώ έγινε εκφώνηση πανηγυρικού από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας, κα Αναστασία Κατσουλιέρη. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Αβράμης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διβιριωτών Αθήνας κ. Διομήδης Τόλιος, εκπρόσωποι της Π.Υ. και του Α.Σ. Δίβρης, καθώς και τα σχολεία που συμμετείχαν στην παρέλαση.

 (Φωτογραφίες από Αρχαία Ολυμπία: Δ. Παπαϊωάννου).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest