-Συμβολική φύτευση δύο ελαιόδεντρων και οικονομική στήριξη για τους πληγέντες

Με μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης, την φύτευση δύο ελαιοδέντρων και την προσφορά χρηματικού ποσού υπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Anar Huseynov επισφράγισε τις άριστες σχέσεις της χώρας του με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Κατά την επίσκεψή του, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Anar Huseynov συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Χάρη Σπηλιόπουλο και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας. Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε μεταξύ άλλων την επιθυμία του για σύσφιξη των σχέσεων του λαού του Αζερμπαϊτζάν με την κοιτίδα του Ολυμπισμού, κάνοντας αναφορά στον πρώην Υπουργό Αθλητισμού της χώρας του, αείμνηστο Azad Rahimov που ήταν λάτρης της Ολυμπίας, τονίζοντας βεβαίως ότι το ίδιο ενδιαφέρον επιδεικνύει και ο νέος Υπουργός κ. Farid Gayibov.

Υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κ. Ilham Aliyev δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του Αθλητισμού που αποτελεί ιδανικό πεδίο συνεργασίας με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, προτείνοντας μάλιστα την διερεύνηση της δυνατότητας αδελφοποίησης με πόλη της χώρας του. Χαρακτήρισε τέλος την πρωτοβουλία του για τη συμβολική στήριξη στην πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία ως το πρώτο βήμα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας με τον Δήμο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Huseynov για την αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο από τις πυρκαγιές Δήμο, εκφράζοντας την επιθυμία να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας και Αζερμπαϊτζάν, δηλώνοντας τη θετική του στάση για την πρόταση αδελφοποίησης. Στάθηκε ιδιαίτερα στον θαυμασμό και τη στήριξη προς την Αρχαία Ολυμπία από την πλευρά του αειμνήστου Azad Rahimov που επισκεπτόταν συχνά την περιοχή και πρότεινε, μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, να υπάρξει συνεργασία στρατηγικού επιπέδου στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, ιδίως ο αθλητισμός, ενδιαφέρει διαχρονικά την Ολυμπία ως παγκόσμια μήτρα του. Τόνισε ακόμη ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη ραγδαία ανάπτυξη του αθλητισμού στο Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια. Σε ανάλογο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του κ. Σπηλιόπουλου, που στάθηκε ιδιαίτερα στην προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις στον τομέα των πολιτιστικών, αθλητικών και τουριστικών ανταλλαγών που μπορούν να βρουν πεδίο υλοποίησης.

Στο τέλος της συνάντησης, που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και στη συνέχεια έγινε η συμβολική φύτευση των δύο ελαιοδέντρων στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Δημαρχείου, από τον Πρέσβη, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο. Τα δύο αυτά δέντρα θα θυμίζουν τη θεμελίωση της αναβαθμισμένης σχέσης του Αζερμπαϊτζάν με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την κοινή πορεία προς ένα δημιουργικό και αισιόδοξο μέλλον.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest