Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των υπόλοιπων εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, συμμετέχοντας στο εθνικό προσκλητήριο για τον εορτασμό της Παλιγγενεσίας.

Οι εκδηλώσεις έχουν αναφορά σε ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κατά την επαναστατική περίοδο.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων εκδηλώσεων που απομένουν, έχει ως εξής:

  • Η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση – Αντιγόνη, ηρωική μορφή – Τ.Κ. Αντρωνίου (Παρασκευή 13 Αυγούστου).
  • H συμβολή του Δούκα και των Όμορων Χωριών στα χρόνια της σκλαβιάς και της Ελληνικής Επανάστασης. Τ.Κ. Δούκα (Δευτέρα 16 Αυγούστου).
  • Η συμβολή της Δίβρης στην Ελληνική Επανάσταση: Μπαρουτόμυλοι – Οικογένειες Φιλικών. Αρχοντικό Πετραλιά – Τ.Κ. Λαμπείας (Τετάρτη 18 Αυγούστου).
  • Φιλελληνισμός και Παλιγγενεσία – Εγκαίνια Έκθεσης Φιλελλήνων. Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού και οργάνωσης των εκδηλώσεων, προσεχώς θα ανακοινωθούν ημερομηνίες για την παραδοσιακή γιορτή του Αη-Γιώργη στο δάσος Κάπελης και για τον Κουμανιώτη Καπετάν Ζώρα: «Παρά τα προβλήματα που ενέσκηψαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως για τον Καπετάν Γιαννιά στη Σπαρτουλιά, την ημερίδα -ιστορική αναφορά στο Λάλα, την κεντρική επέτειο στο Πούσι, ενώ προχωρήσαμε και στην έκδοση του ιστορικού τετραδίου για τους μαθητές», τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι και οι εναπομείνασες εκδηλώσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest