Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 11:00πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου

Τελικός σταθμός της μίνι περιοδείας των Ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ημέρες Σταδιοδρομίας», που διοργανώνει η Αέναον ΚοινΣΕπ και η Εφημερίδα Πρωινή στους 7 δήμους της Ηλείας, είναι η Αρχαία Ολυμπία. Ύστερα από τις πετυχημένες εκδηλώσεις σε Ζαχάρω, Λεχαινά, Γαστούνη, Κρέστενα, Πύργο και Αμαλιάδα, οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» έρχονται στην Αρχαία Ολυμπία την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, με δωρεάν είσοδο. Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και του ΙΕΚ euroteam.

Οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους και περιλαμβάνουν μια θεματολογία που σχετίζεται με την επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών, τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την επιλογή σπουδών τους.

Ενδεικτικά, οι μαθητές και oι γονείς τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την οργάνωση μελέτης, τη διαχείριση άγχους, την καλλιέργεια κινήτρων και την στοχοθεσία, τον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, το νέο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων και τις πιο πρόσφατες αλλαγές καθώς για επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές που δίνουν οι πανεπιστημιακές σχολές των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων.

Ομιλητής είναι ο κ. Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρίας Orientation-Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας. O Σπύρος Ζαφειρόπουλος είναι κάτοχος Πτυχίου Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), του Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ). Συνεργάζεται με εταιρείες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στο χώρο των Ψυχομετρικών Τεστ και είναι πιστοποιημένος για την χρήση και εφαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). Τέλος, είναι πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Παράλληλες δράσεις – Διαγωνισμός

Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, εργαστήρια, τεστ, διαγωνισμούς, κλπ. Κάνετε εγγραφή στο σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του εγγράφου για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό με βραβείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητή Λυκείου αξίας €100.

Ατζέντα Εκδήλωσης

-Χαιρετισμοί

-Στοχοθεσία και λήψη αποφάσεων

-Καλλιέργεια κινήτρων

-Διαχείριση άγχους εξετάσεων

-Ο υποστηρικτικός ρόλος των γονέων

-Πλανήτης “Πανεπιστήμιο”          

-Επαγγελματικά δικαιώματα

-Έξυπνες επιλογές σπουδών και εναλλακτικές διαδρομές

-Το νέο σύστημα των Πανελληνίων

-Οι δεξιότητες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

-Η εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο και η είσοδος στην αγορά εργασίας

-Ερωτήσεις – Συζήτηση

-Λήξη

Παρακολουθήστε το teaser:

Εγγραφείτε στη φόρμα:

Πραγματοποιήστε εγγραφή στις εργασίες της Ημερίδας «Ημέρες Σταδιοδρομίας» για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τον επαγγελματικό προσανατολισμό καθώς επίσης και για σχετικές εκδηλώσεις. Με την εγγραφή σας λαμβάνετε μέρος στο διαγωνισμό με βραβείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητή Λυκείου αξίας €100.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1DaDnlBRHgjb2aqOrbEIGHxtHusXMilFUSCCTRUUqGPFi0w/viewform

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest