Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρόκειται να διαθέσει το ποσό που συγκεντρώθηκε από δωρεές για τις ανάγκες των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας σε όλες τις πληγείσες περιοχές με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης πολλαπλού σκοπού για τις ανάγκες όσων έχουν υποστεί ολικές ή μερικές ζημιές στις κατοικίες τους (χαρακτηρισμός κόκκινο – κίτρινο).

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει στη σταδιακή ανάκαμψη των πληγέντων και να μετριάσει το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν μετά την καταστροφή. Το ποσό αυτό θα μεταφέρεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σε ισόποσες δόσεις των 500 ευρώ.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώνει ότι ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης πυρόπληκτων (τελευταία προσέλευση στις 14:30). Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης θα υπάρχει προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022 (πρόκειται να ακολουθήσει συμπληρωματική ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.).

Η ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ. καθώς και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (κατεβάστε τα ακόλουθα αρχεία).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest