Δύο αυτόματους απινιδωτές δώρισε στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο ομογενής κ. Νικόλαος Μίχος, ο οποίος ζει στην πόλη Νέο Ίζενμπουργκ της Γερμανίας και είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για δύο φορητούς αυτόματους απινιδωτές, εργοστασίου κατασκευής «LIFEPAK Defibrillator», από τους δώδεκα συνολικά που προσέφερε ο κ. Μίχος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Καρανικολός, ο οποίος παρέλαβε το δέμα με την δωρεά από την Γερμανία, ευχαρίστησε τον κ. Μίχο για την ευγενική αυτή προσφορά, τονίζοντας ότι οι απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία προς όφελος των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Αρχαίας Ολυμπίας. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μίχος, καταγόμενος από την Λάρισα, δωρίζει υλικό εξοπλισμό σε φορείς Πολιτικής Προστασίας. Από το 2000 μέχρι και πρόσφατα, έχοντας αναλάβει πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες της Γερμανίας, αγόρασε συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα και τα προσέφερε σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας (Λάρισα, Χαλκιδική, Ημαθία, Νέο Βουτζά κλπ).

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μίχο, μας ανέφερε ότι ο ίδιος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της πόλης του και αυτό αποτελεί ένα κίνητρο για να στηρίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην πατρίδα του. Πέρυσι ο κ. Μίχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην Πάτρα με τον κ. Καρανικολό και μέλη της ομάδας «ΔΙΑΣ» του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση και τον συντονισμό της ομάδας και από τότε διατηρεί επαφές. Ήδη έχει  δωρίσει στο Τμήμα και κάποιες ειδικές στολές για την Πολιτική Προστασία ενώ υποσχέθηκε ότι στο προσεχές μέλλον σκοπεύει να δωρίσει στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Ο κ. Νίκος Μίχος δώρισε τους εικονιζόμενους δύο αυτόματους απινιδωτές στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest