Τους προβολείς στην Αρχαία Ολυμπία έστρεψε η σημαντική ενημερωτική ιστοσελίδα παγκόσμιας αναγνωσιμότητας www.insidethegames.biz που αναδεικνύει θέματα ολυμπισμού. Το εκτενές ρεπορτάζ περιλαμβάνει τις εργασίες αναβάθμισης -ανακαίνισης του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που εδρεύει στην Αρχαία Ολυμπία και δηλώσεις εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας κ. Philip Barker που υπογράφει το άρθρο είχε συνεργασία για το ρεπορτάζ με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα με το Τμήμα Τουριστικής Προβολής, την ευθύνη του οποίου έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος. Το ρεπορτάζ καταγράφει την πορεία των εργασιών, διαπιστώνοντας ότι η εξέλιξη είναι ικανοποιητική και ότι το έργο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021.

Φιλοξενεί ακόμη δηλώσεις του Δημάρχου, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μουσεία του είδους του και η προβολή του δίνει μια ενδιαφέρουσα διάσταση στην ιστορία του παγκόσμιου Ολυμπιακού Κινήματος». Ο κ. Σπηλιόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας μοιράζονται μια ιδιαίτερη σχέση με το Ολυμπιακό ιδεώδες και ένα κοινό όραμα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Μουσείου».

Το Τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες για ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής σε διεθνές επίπεδο, με τρόπο που να διευρύνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για άλλα αξιόλογα σημεία του Δήμου.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ: https://www.insidethegames.biz/articles/1104420/museum-of-the-modern-olympics-reopen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest