Παρασκευή 18/8Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας13η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας – Εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και η Αέναον ΚοινΣΕπ εγκαινιάζουν μια νέα συνεργασία με την Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, διοργανώνοντας μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων.

Έτσι, ο νέος εκδοτικός οίκος «Χάρτινοι Ήρωες» παρουσιάζει το παραμύθι «Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας» του Ηλείου συγγραφέα Παναγιώτη Γκαμούρα, σε εικονογράφηση Μαριλίνας Σκαρπέτα.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του συγγραφέα, την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στις 21:00, στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, στο Πάρκο ΟΣΕ. Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει ο φιλόλογος Γιώργος Αγγελόπουλος και η ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους με την αρχιτέκτονα – εικαστικό Αθηνά Γαλανοπούλου, ενώ η βραδιά θα ντυθεί με μουσικές επιλογές από την dj Iro.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας»
Πρόκειται για το πρώτο μέρος της σειράς παραμυθιών «Η λίμνη με τα μαργαριτάρια», του Παναγιώτη Γκαμούρα, σε εικονογράφηση Μαριλίνας Σκαρπέτα, για παιδιά ηλικίας από 4+ έως 12 ετών. Ένα παραμύθι με τρομερή φαντασία, ευθύ κι απολαυστικό τρόπο γραφής και άκρως ανατρεπτική πλοκή της ιστορίας!

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας: «Όταν ξεκίνησα να γράφω τις πρώτες λέξεις από το παραμύθι μου συνειδητοποίησα ότι η συγγραφή παραμυθιών για παιδιά είναι υπέροχη ενασχόληση για πολλούς λόγους. Καταρχάς, τα παιδιά είναι ανοιχτά σε νέες εμπειρίες και έχουν μια αέναη αφοσίωση στον κόσμο της φαντασίας. Τα παραμύθια τους παρέχουν έναν τρόπο να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν νέους κόσμους, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, τα παραμύθια βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν και να μάθουν για σημαντικές αξίες και διδάγματα, όπως η φιλία, η αλληλοβοήθεια, η αντίσταση απέναντι στην αδικία και η ειλικρίνεια. Τέλος, το γράψιμο παραμυθιών για παιδιά είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για τους συγγραφείς, όπως και εγώ, να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευτυχία των μικρών αναγνωστών, δημιουργώντας έναν μαγικό κόσμο γεμάτο φαντασία και ευχάριστες εκπλήξεις, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Αυτός ήταν ο σκοπός μου και ελπίζω να το κατάφερα, έστω και με ένα παραμύθι, έστω και με μια εικόνα του καβουρόσαυρου που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό ενός παιδιού».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest