Το «Visit Olympia», τον διαδικτυακό προσωπικό ταξιδιωτικό οδηγό της Ηλείας, που δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα παρουσιάσει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, σε δυο ειδικές εκδηλώσεις, αύριο Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στην Αρχαία Ολυμπία και στον Πύργο αντίστοιχα.

Η εν λόγω ιστοσελίδα και εφαρμογή (app) διαθέσιμη για εγκατάσταση στις έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλέφωνα, τάμπλετ) , δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προβολής πολιτιστικών και τουριστικών πόρων/μνημείων και διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας», το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Ολυμπία-Πύργος-Κατάκολο.

Οργάνωση επίσκεψης και εικονική περιήγηση

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, στηρίζεται σε τεχνολογίες συστημάτων διαχείρισης τελικού προορισμού και θα παρέχει προηγμένες τεχνολογικά υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους δυνητικούς επισκέπτες. Οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, να οργανώσουν μια διαδρομή, να περιηγηθούν εικονικά στην ιστορία και στα μνημεία της περιοχής, μέσα από φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα κ.α. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη εικόνα της περιοχής αλλά και ενημέρωσης για δράσεις και εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην Ηλεία. Δίνεται επίσης η ευκαιρία να ενεργό συμμετοχή του χρήστη στη δημιουργία μίας συλλογής ψηφιακού περιεχομένου, με ιστορική αλληλουχία ή θεματική συσχέτιση, απεικονίζοντας έτσι την ιστορική εξέλιξη και το ενδιαφέρον των επισκεπτών σχετικά με τα σημαντικά σημεία της περιοχής.     Οι δυο παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις 11:00 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο.

(Δελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest