Η Υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη παρούσα στον Αγιασμό

Αρωγός προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη η οποία παραβρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας, στο οποίο εφαρμόζεται από φέτος πιλοτικά πρόγραμμα εκμάθισης Αγγλικών.

Την κα Ζαχαράκη είχε καλέσει με πρόσκλησή του πριν αρκετό καιρό ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος κατά την προσφώνησή του στην τελετή Αγιασμού, μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή από το Νηπιαγωγείο Ολυμπίας για την υλοποίηση αυτού του πιλοτικού προγράμματος, του οποίου είστε εμπνευστής. Πρόκειται για έναν πολυπολιτισμικό τόπο, όπου αυτά τα παιδιά στο μέλλον θα έρθουν σε επαφή με νέους απ’ όλο τον κόσμο, επομένως, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι η αρχή για να γίνουν πολίτες του κόσμου. Επιπλέον, Ολυμπία σημαίνει πολιτισμός αθλητισμός αλλά και παιδεία και στις προθέσεις μας είναι η διεκδίκηση μιας δομής παιδείας που να καθιστά την Ολυμπία κέντρο παιδείας. Θα είμαστε πλέον σε στενότερη συνεργασία, καθώς η περιοχή έχει ανάγκη από υποδομές και γενικότερη υποστήριξη από το Υπουργείο Παιδείας».

Η κα Ζαχαράκη ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του πιλοτικού αυτού προγράμματος, αυτοδιοικητικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό πράξη, συνεργάστηκαν αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση με την υποστήριξη και της οικογένειας. Υποσχέθηκε να ξανάρθει και να δει από κοντά την εξέλιξη του προγράμματος, ενώ, απευθυνόμενη στον Δήμαρχο τόνισε:

«Αποδεχόμενη την πρόσκληση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ανταλλάσσουμε απόψεις, έχω να πω ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν άκουσε αυτό το εγχείρημα για τα αγγλικά στο Νηπιαγωγείο ήταν εξαιρετικά θετικός. Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται πράξη σ’ ένα τέτοιο μέρος όπου το ιστορικό παρελθόν συναντά ένα παρόν που απαιτεί πολλές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε αυτά τα παιδιά, όχι απλά να υποδεχθούν τους τουρίστες εδώ, αλλά να τους δείξουν και το μέλλον. Από το Υπουργείο υποσχόμαστε κ. Δήμαρχε ότι σε κάθε αίτημα, σε όποιο πρόγραμμα βάλουμε μπροστά, δεν θα μείνουμε μόνο στις λέξεις αλλά θα προχωρήσουμε σε πράξεις».

Κίνηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιαννόπουλος την επιλογή της Ολυμπίας για το πρόγραμμα, ευχόμενος ολόψυχα να κυλήσει ομαλά αυτό το ταξίδι στη γνώση και να υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Παιδείας. Τόνισε ότι είναι μια χρονιά δύσκολη για όλους, υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για κάθε ενδεχόμενο, ζητώντας ωστόσο την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα Ιωάννα Αλεξοπούλου. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, Ρόη Αντωνοπούλου και Βασίλης Αρβανίτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, ο Γ.Γ. του Δήμου Πύργου κ. Γιάννης Βαρελάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού «Η Ολυμπιάδα» κα Ιωάννα Λουρίδα, κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest