Στα πλαίσια της δράσης «Kidical Mass»

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 09:30 π.μ. τη δράση «Kidical Μass».

Το Kidical Μass είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ανθρώπων με κοινό όραμα όλα τα παιδιά και οι νέοι να μπορούν να ποδηλατούν με ασφάλεια όπου κι αν διαμένουν. Βασικός στόχος της είναι η προώθηση δράσεων που αφορούν την ποδηλατοκίνηση, τη μικροκινητικότητα και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για ασφαλή οδήγηση εντός του αστικού και περιαστικού ιστού.

Πέρα όμως από τη βιώσιμη κινητικότητα, το ποδήλατο αφήνει πάνω απ΄ όλα ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των χρηστών του και κυρίως στα παιδιά! Τα παιδιά, και όχι μόνο, θα κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες. Ας τους δείξουμε λοιπόν τι σημαίνει μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.

 To Kidical Mass, στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας, θα διεξαχθεί τον Μάιο 2023, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρχαία Ολυμπία και Χανιά. Συγκεκριμένα, στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθεί και θα καλύψει διαδρομή 2 χιλιομέτρων με αφετηρία τον σταθμό του ΟΣΕ και ολοκλήρωση της ποδηλατοβόλτας στο Δημαρχείο της πόλης στις 10:00 π.μ.

 Η δράση απευθύνεται σε μαθητές 8-18 ετών με προαιρετική τη συνοδεία των γονέων οι οποίοι θα έχουν και την αποκλειστική ευθύνη των παιδιών τους. Υπεύθυνη της διοργάνωσης είναι η κυρία Ελένη Μπούσδα (τηλ. επικοιν: 6987868487) η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:  

«Η ποδηλατοβόλτα είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής, μόνο να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Οι συμμετέχοντες να είναι υγιείς, καθώς φέρουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε περίπτωση και καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας.
  • Το ποδήλατό τους πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για τη βόλτα και να φορούν ΚΡΑΝΟΣ. Μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά άνω των 8 ετών, εφόσον ξέρουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικούς τροχούς και με προαιρετική την παρουσία των γονιών τους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνοι για αυτά.
  • Οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης μισή ώρα νωρίτερα (09:00) επειδή ακριβώς 09:30 θα ξεκινήσουμε καθώς εκείνη την ημέρα θα είναι στην Ολυμπία ο τερματισμός του ποδηλατικού γύρου Ελλάδος.

Ενημερώνουμε ακόμα ότι στο τέλος της ποδηλατοβόλτας θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι στον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείο για όλα τα παιδιά. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται με την συμμέτοχη τους την δημοσιοποίηση εικόνων και βίντεο που τους περιέχουν από την ποδηλατοβόλτα. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας ώστε να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε άψογα για το μέλλον των παιδιών και το ποδήλατο βοηθάει σ’ αυτό»!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest