Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης πυρόπληκτων των οποίων η κύρια κατοικία τους ή η δευτερεύουσα, έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο ή κίτρινο, υλοποίησε ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά τις κύριες κατοικίες αλλά και τις δευτερεύουσες μόνο για τους άνω των 65 ετών δικαιούχους. Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει στη σταδιακή ανάκαμψη των πληγέντων και να μετριάσει το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν μετά την καταστροφή. Το σχετικό ποσό θα μεταφέρεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σε ισόποσες δόσεις των 500 ευρώ. Για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης ο ΕΕΣ έχει ορίσει ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1642) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (https://arxaiaolympia.gov.gr/oikonomiki-enischysi-pyroplikton-apo/). Έτσι, όσοι δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας για διάφορους λόγους, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκο Αναστασόπουλο, υποδέχθηκαν την ομάδα εργασίας του ΕΕΣ και είχαν συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος. Σε συνομιλία του με την επικεφαλής της ομάδας, Κοινωνική Λειτουργό κα Αικατερίνη Ραμιώτη, ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αντώνη Αυγερινό για τη σημαντική αυτή υποστήριξη προς τους πληγέντες. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αρωγή του ΕΕΣ σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι πολύτιμη δεδομένου ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ότι τα προβλήματα από τη μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζονται. Ανέφερε τέλος ότι ο Δήμος θα είναι στη διάθεση του ΕΕΣ για οτιδήποτε χρειαστεί για την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest