Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας στην Αρχαία Ολυμπία και ο εμπλουτισμός των σημείων ενδιαφέροντος που μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στον εμπορικό ιστό της πόλης, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης της Δημοτικής Αρχής με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Χάρη Σπηλιόπουλου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκου Ζαρόκωστα και του Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου κ. Νότη Μαρτάκη ενώ από πλευράς Υπουργείου έλαβαν μέρος ο αρμόδιος σύμβουλος του Υπουργού κ. Δημήτρης Μαζιώτης και ο εμπειρογνώμων σε θέματα κρουαζιέρας κ. Ιωάννης Μπρας.

Κατά τη συζήτηση, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου της Αρχαίας Ολυμπίας εξέθεσαν τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν ώστε ο επισκέπτης να φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Έγινε ανταλλαγή απόψεων ως προς την αποτελεσματικότερη διάχυση της ενημέρωσης και ζητήθηκε η διαμεσολάβηση του Υπουργείου ώστε, σε επόμενο άμεσο στάδιο, να υπάρξει ευρύτερη συνάντηση με τους αντιπροσώπους των εταιριών κρουαζιέρας. Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν οι εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου με στόχο να συμπεριληφθούν στα επισκέψιμα προγράμματα που, πέρα από τα σημαντικά βιωματικά τους στοιχεία, θα συμβάλουν στην ενίσχυση της εμπορικής κίνησης χωρίς τις στρεβλώσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, ως προς την επιλογή των επισκέψιμων χώρων, λόγω της πανδημίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest