Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στις περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής με βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης επικοινώνησε με όλους τους συναρμόδιους φορείς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου για συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, ενώ έθεσε σε επιφυλακή το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» και τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων που υπάρχουν στο σχετικό μνημόνιο, στα πλαίσια του σχεδίου «Δάρδανος». Ταυτόχρονα,  καλεί τους δημότες, κυρίως όσους διαμένουν στις ιδιαίτερα ευάλωτες πυρόπληκτες περιοχές, να επιδείξουν μεγάλη προσοχή, για την ασφάλειά τους.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε χείμαρρους, ποτάμια, ιρλανδικές διαβάσεις, γι’ αυτό συνιστάται η αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης κατά την διάρκεια έντασης των καιρικών φαινομένων. Τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112. Επίσης πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα τηλέφωνα των αρμόδιων τοπικών Αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111) σε περίπτωση που πιθανόν χρειαστεί η συνδρομή τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest