Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς λόγω του πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας επιπέδου 4 που θα ισχύει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 τίθεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στα πλαίσια της κατάστασης ετοιμότητας, ο κ. Αρβανίτης επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, ενώ συμμετείχε και στην έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠ στην Π.Ε. Ηλείας, το Σάββατο 2 Ιουλίου. Επίσης τίθεται σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» ενώ ενεργοποιείται το μητρώο συνεργασίας του Δήμου με χειριστές μηχανημάτων έργου και παροχής νερού.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Εξάλλου, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 και ώρα 10:00 π.μ. θα συνεδριάσει εκτάκτως στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δοθούν οι αναγκαίες οδηγίες για τη διαχείριση του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest