Διευκρινιστική δήλωση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου

Την δέσμευσή του να διευρύνει το δίκτυο μονοπατιών σε όλες τις ορεινές περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επανέλαβε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, η αρχική μελέτη περιλάμβανε ένα δίκτυο μονοπατιών συνολικού μήκους 129 χιλιομέτρων. Η καταστροφική πυρκαγιά του 2021 στάθηκε αφορμή αναθεώρησης της αρχικής μελέτης, επειδή απαγορεύεται να γίνουν έργα αναψυχής και τουρισμού σε περιοχές που έχουν καεί, σε σημεία που κρίνονται αναδασωτέα, όπως η περιοχή της Νεμούτας και άλλες. Μέχρι να γίνει η φυσική αναγέννηση των δασών στις πληγείσες περιοχές για μια πενταετία τουλάχιστο και προκειμένου να μην χαθούν χρήματα από το πρόγραμμα, θα συμπληρωθεί η μελέτη με έργα σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Το δίκτυο μονοπατιών θα διευρυνθεί από το φαράγγι του Αντρωνίου μέχρι το Μυκηναϊκό νεκροταφείο Αγίας Τριάδας, τον χώρο αναψυχής της Κάπελης (πικ-νικ) και την ορεινή διαδρομή που περιλαμβάνει τις Κοινότητες Τσίπιανα, Αγία Κυριακή και Κρυόβρυση και θα συνδεθεί με τη Δίβρη και τα μοναστήρια της μέχρι την Ορεινή και τον Αστρά. Παράλληλα, η περιοχή της Νεμούτας που προσωρινά εξαιρείται, θωρακίζεται με έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας και άρσης της επικινδυνότητας, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα δημιουργηθούν κι εκεί τα μονοπάτια που προβλέπονται από τη μελέτη με τα αντίστοιχα έργα αναψυχής».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι πριν τη δημοπράτηση θα γίνει τροποποίηση της μελέτης, αφού προηγηθεί διαβούλευση με φορείς και πολίτες, όπου θα ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις τους ώστε να προκύψει ένα κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest