Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, από την Τρίτη 27 Ιουλίου ως και το τέλος της εβδομάδας που ο κίνδυνος θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενέργειες που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγονται είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης με δηλώσεις του τόνισε ότι: «Επειδή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυτή την εβδομάδα οι συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, επικοινωνήσαμε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων έτσι ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και αυτοί και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων που έχουν συγκροτηθεί για την συνδρομή στην αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών. Επίσης θα συγκληθεί εκτάκτως στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, ενώ στις 7 το απόγευμα θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας με τη συμμετοχή του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Προέδρων Κοινοτήτων.

Να τονιστεί ότι σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest