-Αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που ταλάνιζαν τους δημότες

Στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων που ταλάνιζαν για πολλά χρόνια αρκετούς δημότες προχώρησε η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας με μια σειρά από έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποσάθρωσης και διάβρωσης του υπεδάφους στον 3ο παράλληλο δρόμο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ροής όμβριων υδάτων από τα πρανή εδάφη που βρίσκονται δυτικά του δρόμου. Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Νίκος Μαρούντας, τα όμβρια νερά που δεν συλλέγονταν λόγω ανυπαρξίας κάποιου δικτύου, εμπότιζαν για χρόνια το υπέδαφος με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε σπίτια, προκαλώντας πλημμυρικά και διαβρωτικά φαινόμενα.

Το πλέον σοβαρό πρόβλημα, όμως, ήταν ότι οι υπόγειες ροές των όμβριων υδάτων κατέστρεψαν τις σωληνώσεις του δικτύου αποχέτευσης σε μήκος περίπου 150 μέτρων, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν σε αυλές, ισόγεια και υπόγεια κατοικιών. Συνεργεία της ΔΕΥΑ αποξήλωσαν τμήμα του οδοστρώματος και αντικατέστησαν το κατεστραμμένο δίκτυο αποχέτευσης. Ταυτόχρονα έγιναν παρεμβάσεις σε παρακείμενο οικόπεδο με τοποθέτηση ειδικού συστήματος σωληνώσεων με επένδυση γεωυφάσματος, προκειμένου να συλλέγονται τα όμβρια ύδατα και να παροχετεύονται στο δίκτυο αποχέτευσης.

Μια άλλη παρέμβαση έγινε στο θέατρο του δάσους Δρούβα, όπου υπήρχε εδώ και χρόνια βλάβη σε αγωγό αποχέτευσης του οικισμού που διέρχεται από το σημείο. Η βλάβη αυτή αποκαταστάθηκε πριν μερικές μέρες, από συνεργείο της ΔΕΥΑ. Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε και στο κέντρο της πόλης, όπου ένας αγωγός αποχέτευσης είχε σπάσει από τα έργα ανάπλασης του… 2004 (!) στον κεντρικό δρόμο. Αποτέλεσμα της βλάβης, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν να υπάρχουν προβλήματα διάχυσης των λυμάτων στη γύρω περιοχή, κυρίως σε παρακείμενη κατοικία, έτσι η αποκατάσταση του προβλήματος από τη ΔΕΥΑ ανακούφισε τους κατοίκους.

Οι παρεμβάσεις όμως της ΔΕΥΑ δεν περιορίζονται μόνο στην έδρα. Συνεργείο της εταιρίας προχώρησε σε καθαρισμό και τσιμεντόστρωση τάφρου συλλογής όμβριων υδάτων στην Κοινότητα Καυκανιάς, μήκους περίπου εκατό μέτρων. Το έργο αυτό αποτελεί όχι μόνο αισθητική αλλά και υγειονομική αποκατάσταση, καθώς εκεί συγκεντρώνονταν λιμνάζοντα νερά και λύματα που ανέδιναν δυσοσμία σε όλο το μήκος της τάφρου.

«Προσπαθούμε καθημερινά να επιλύουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας και που, δυστυχώς, παρέμεναν άλυτα για πολλά χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούντας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest