Σημαντικές συναντήσεις πανελλήνιου ενδιαφέροντος που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και το Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία το διήμερο Παρασκευής 19 και Σαββάτου 20 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας η Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου. Στη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση για την πορεία του ΕΣΠΑ 2021-2027 καθώς και για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:30, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Europa θα συνεδριάσει το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλου. Στη συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της λειτουργίας τους στην τρέχουσα χρονική περίοδο. Επίσης θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχή της Τ.Α. Α’ Βαθμού στον σχεδιασμό και εξειδίκευση των προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.  

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) σε συνεργασία με την Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα που απευθύνεται στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα:

“Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α΄βαθμού”.

Στόχος της Ημερίδας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και μπορούν να την παρακολουθήσουν αιρετά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΕΥΑ, κ.λπ.).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest