Δύο διακεκριμένες αθλήτριες του μπάσκετ, μέλη της Εθνικής ομάδας της Λευκορωσίας και με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία την ημέρα έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Πρόκειται για την Katsiaryna Snytsina που αγωνίζεται στην Τουρκική Nesibe και την Yelena Leuchanka, αθλήτρια του Παναθηναϊκού. Οι δύο αθλήτριες έχουν κατακτήσει με την Εθνική Λευκορωσίας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ και έχουν πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, το 2008 και το 2016. Τις αθλήτριες συνόδευε στην Αρχαία Ολυμπία η φίλη τους κα Anfisa Kasyanova – Project Manager της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, σύζυγος του Αρχαιολόγου κ. Κώστα Αντωνόπουλου.

Οι δύο αθλήτριες θέλησαν να βρεθούν στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων την ημέρα που ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους συναθλητές τους ότι η ιστορική μήτρα του αθλητισμού είναι η Αρχαία Ολυμπία. Οι αθλήτριες από τη Λευκορωσία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Χάρη Σπηλιόπουλο πάνω σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, με άξονα τον αθλητισμό, τον ολυμπισμό και τον τουρισμό.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest