-Παρών στην τελετή ο Υφ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς

Η Αρχαία Ολυμπία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον δικό της ήρωα, Χαράλαμπο Καραγκούνη, που σκοτώθηκε κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974 και τα οστά του, που είχαν βρεθεί σε ομαδικό τάφο, ταυτοποιήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα.

Τα οστά του ήρωα, 47 χρόνια μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, θα επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, όπου και θα ταφούν. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα τελεστεί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 11:30 το πρωί, θα παραστεί και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς επίσης οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα.

Ο Χαράλαμπος Καραγκούνης έλαβε μέρος στις μάχες που διενεργήθηκαν εναντίον των Τούρκων εισβολέων μέχρι και τις αρχές Αυγούστου που υπογράφηκε εκεχειρία. Στις 14 Αυγούστου 1974 οι εισβολείς άρχισαν και πάλι άγριο βομβαρδισμό της ΕΛΔΥΚ, με τη συμμετοχή της τουρκικής αεροπορίας, τεθωρακισμένων και πυροβολικού. Η ΕΛΔΥΚ πολέμησε γενναία μέχρι και 16-8-1974 το μεσημέρι όπου διατάχθηκε σύμπτυξη και απαγκίστρωση εν ημέρα και υπό ισχυρή πίεση του εχθρού. Από τότε αγνοείτο η τύχη του Χαράλαμπου Καραγκούνη, μέχρι την ταυτοποίηση των οστών του, διαδικασία που οριστικά τον κατέταξε στο πάνθεο των ηρώων του Ελληνισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest