Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζει, κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας (Covid-19), την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης προς τους δημότες του, και συγκεκριμένα:

  1. Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.
  2. Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.
  3. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. Ι) [πρόκειται για εξυπηρέτηση ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης με δαπάνη που βαρύνει τους αιτούντες].
  4. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. ΙΙ) [εννοείται ότι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ].
  5. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  6. Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ειδικής κατηγορίας στον ιστότοπου με σκοπό τη καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. Ι) και ΙΙ).
  7. Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. Ι) και ΙΙ) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται εξ αποστάσεως, από 08:30 έως 15:00 στις τηλεφωνικές γραμμές 26240 22250 (εσωτ. 150 & 151), ή fax 26240 29083, ή στο email: [email protected] και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με φυσική παρουσία μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest