Τη συμμετοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε μια μεγάλη έκθεση που θα γίνει στην Κίνα, στα πλαίσια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Στον χώρο της Ολυμπιακής Επιτροπής σ’ ένα παλιό χαλυβουργείο που έχει ανακαινιστεί, το μεγαλύτερο Πολυτεχνείο της Κίνας, μέσα σε ένα σιλό που έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού αναπαριστά με νέες τεχνολογίες σημαντικά μνημεία και γεγονότα της Ανθρωπότητας και μέσα σε αυτά φυσικά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας. Η έκθεση καλεί τους επισκέπτες να “ζήσουν” τις 5 Ολυμπιακές Ημέρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε:

«Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε με την ευκαιρία αυτή ένα 3λεπτο video στα Κινέζικα όπου, αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας και με κάποιες επιπλέον λήψεις, να κάνουμε μία ωραία παρουσία για την σύγχρονη Αρχαία Ολυμπία και να δημιουργήσουμε μία γωνιά “Visit Modern Olympia” στον χώρο της Έκθεσης. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να προβληθεί ο εκλεκτός προορισμός μας σε ένα τόσο περίοπτο σημείο στην Κίνα όπου αναμένεται (με μέτρα Covid) να το επισκεφτούν πάνω από 100.000 Κινέζοι πολίτες (σχολεία και οικογένειες). Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, εκμεταλλευόμενος το μεγάλο γεγονός των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, θα προβάλει σε περίοπτη θέση την Ολυμπία του 21ου αιώνα σε μια τεράστια τουριστική αγορά».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest