-Συζήτηση για ενδεχόμενη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων στο Πελόπιο

Το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στο Πελόπιο συζήτησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Πύργου, παραβρέθηκαν επίσης η καταγόμενη από το Πελόπιο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του βασικού κτιρίου ως παιδικού σταθμού και ΚΔΑΠ, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτρης Στασινόπουλος. Στη συζήτηση εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι προετοιμασίας των κτιριακών εγκαταστάσεων για την υποδοχή προσφύγων.

Συγκεκριμένα η Μητρόπολη και ο Δήμος επιθυμούν να συνεισφέρουν στην οργάνωση υποδοχής των προσφύγων, υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση και υποστήριξη της φιλοξενίας τους. Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας έχει δηλώσει στην Ιερά Σύνοδο την πρόθεσή της να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της για τον σκοπό αυτό και να οργανώσει τη φιλοξενία προσφύγων.

Ο κ. Γερμανός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την επιθυμία του να στηρίξει αυτή την πράξη φιλανθρωπίας που αν υλοποιηθεί θα ανακουφίσει κάποιους ορθόδοξους χριστιανούς Ουκρανούς που βιώνουν το δράμα της προσφυγιάς. Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες που έχουμε ζήσει την προσφυγιά δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι σε τέτοια δραματικά γεγονότα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest