Το θέμα της πληρωμής της πάγιας προκαταβολής κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στο Δημαρχείο της πόλης.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κα Ρόη Αντωνοπούλου, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων του Δήμου, κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ενημέρωσαν τους προέδρους για την προβλεπόμενη διαδικασία είσπραξης των χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο έχουν κατατεθεί. Απάντησαν επίσης σε ερωτήματα και απορίες που εξέφρασαν οι πρόεδροι σχετικά με την διαδικασία ανάληψης και διάθεσης των χρημάτων, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στις 55.000 ευρώ. Οι πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διάθεση της πάγιας προκαταβολής, αφού αυτό το βοήθημα προς τις κοινότητες είχε να καταβληθεί  στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πάνω από μια δεκαετία.

Η κα Αντωνοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο Δήμος, παρά την δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, δεν έμεινε αδρανής αλλά προετοιμάστηκε κατάλληλα και προώθησε τις διαδικασίες για την χορήγηση του ποσού, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πρόεδροι θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων εντός δεκαημέρου. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας. Τονίστηκε επίσης ότι στόχος της παρούσας Δημοτικής Αρχής  είναι – πέραν της παγίας προκαταβολής- να δοθούν όλα τα εφόδια και οι δυνατότητες εκείνες που θα διευκολύνουν το έργο των προέδρων, των ανθρώπων δηλαδή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προσπαθούν να επιλύουν τα προβλήματα των κοινοτήτων τους με ελάχιστους πόρους και, τις περισσότερες φορές, με «ίδια» μέσα.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος συνομίλησε με τους προέδρους, εστιάζοντας τη συζήτηση σε θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας στις Κοινότητες. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης συζήτησε με τους προέδρους θέματα καθαριότητας, πρασίνου, αγροτικής οδοποιίας και πολιτικής προστασίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest