Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους κ. Πέτρο Γιαννακόπουλο και κα Ρόη Αντωνόπουλου είχε το Προεδρείο της διεθνούς ομοσπονδίας ICG, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αρχαία Ολυμπία, ως φιλοξενούμενοι του Δήμου Ήλιδας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ICG Igor Topole (Σλοβενία), ο Γραμματέας κ. Hugh Waters  (Σκωτία), ο Αντιπρόεδρος κ. Avi Benbenisti, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Ισραήλ και ο κ. Νίκος Τζανάκος (Ελλάδα). Η I.C.G. είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μέλη 650 Δήμους από 100 χώρες, και δραστηριοποιείται στη διοργάνωση αγώνων, σε παγκόσμιο επίπεδο, με επιλογή από Ολυμπιακά Αθλήματα,  μεταξύ παιδιών-αθλητών 12-15 ετών. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Διεξάγονται κάθε χρόνο οι Θερινοί και κάθε δυο χρόνια οι Χειμερινοί, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά.

Έγινε μια συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Αρχαίας Ολυμπίας στους επόμενους αγώνες στην Νότια Κορέα, το 2023, με τους εκπροσώπους της ICG αλλά και του Δήμου να επιθυμούν διακαώς μια τέτοια επιλογή. Οι εκπρόσωποι του ICG τόνισαν την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφουν οι συμμετέχοντες στους αγώνες στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, Αρχαία Ολυμπία, την οποία είχαν επισκεφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, στα πλαίσια της προετοιμασίας συμμετοχής του Δήμου στη διοργάνωση.

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης συμμετοχής. Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest