-Σύσκεψη και με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

Η άριστη συνεργασία και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 27 Ιουλίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Η συνεδρίαση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν τις πυρκαγιές. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. για τις ενέργειες που ξεκίνησαν πριν ένα περίπου μήνα και βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει την απαιτούμενη προστασία, σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα καθαρισμών πέριξ του αρχαιολογικού χώρου αλλά και σε σημεία της πόλης και αρκετών Κοινοτήτων, στα πλαίσια της Κατάστασης  Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας που έχει ενταχθεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, λαμβάνοντας και τη σχετική χρηματοδότηση 400.000 € περίπου για τα προαναφερόμενα έργα κατεπείγοντος χαρακτήρα. Ο κ. Γεωργιόπουλος επανέλαβε ότι απαιτούνται μόνιμα έργα θωράκισης της Αρχαίας Ολυμπίας από πυρκαγιές αλλά και φαινόμενα πλημμυρών, κατολισθήσεων κ.α. και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Δήμος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την εκπόνηση ενός πλήρους σχεδίου μόνιμης θωράκισης.  

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης περιέγραψε τις εργασίες που γίνονται στο Δήμο, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου. Τόνισε ακόμη ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τους εθελοντές και την ομάδα «Δίας» είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ έχουν ενημερωθεί και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων. Στη διαδικασία τοποθετήθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Δασάρχης κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Διοικητής Π.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ηλίας Δουζένης, ο μετεωρολόγος κ. Θοδωρής Κονδύλης, καθώς και εκπρόσωποι της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κ.α.

Εξάλλου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας σύσκεψη με τη συμμετοχή των Προέδρων των Κοινοτήτων, με θέμα τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Στη σύσκεψη, εκτός των κ.κ. Γεωργιόπουλου και Αρβανίτη, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας. Έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και ζητήθηκε εγρήγορση ώστε σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Δήμος να βγει αλώβητος. Τέλος, έγινε συζήτηση και για θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τις Κοινότητες του Δήμου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest